Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hästfilé i gräddig vinsås

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

När det ska vara festligt. Man kan naturligtvis göra denna rätt både med oxfilé och fläskfilé

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa filén och dela den på 4 bitar (om man använder fläskfilé skär man den i ca 2 cm skivor.) Salta och peppra köttskivorna och stek i smöret på relativt hög värme om du vill ha blodigt eller rött kött, lite lägre värme om du vill ha det genomstekt. När köttet är som du vill ha det lägg det på ett fat för att dra tillbaka köttsaften medan du gör såsen.
  2. Sås: vispa ner vinet i stekpannan och låt koka upp, därefter vispar du ner crème fraichen och vispar tills den "löst" upp sig. Häll över grädde och låt koka upp smaka av såsen med soya, honung, salt och peppar. låt såsen puttra ihop sig ca 5 minuter. Lägg i köttet och låt det puttra 1-2 minuter så köttet blir varmt, servera genast så inte ett blodigt kött blir genomkokt.
  3. Servera med kokt potatis, hasselbackspotatis, pommes eller något annat du tycker om och naturligtvis en god sallad.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Diddi1982 23 mars 2011

    Detta låter ju riktigt gott, men har en fråga som jag hoppas att du kanske kan svara på. Var får man enklast tag i hästfilé? Vore ju kul att testa med det då det är det du har i receptet istället för fläskfilé. Tack på förhand! MVH Diddi

  • ettmod 26 april 2012

    man får inte döda häst era djuplågare!!!!FAKTIST

  • recepttorka 16 november 2012

    inte värre än något annat djur.... men gris går säkert bra !!!! Supergott 9 Tack för ett bra recept :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.