När det ska vara festligt. Man kan naturligtvis göra denna rätt både med oxfilé och fläskfilé
Instruktioner
- Putsa filén och dela den på 4 bitar (om man använder fläskfilé skär man den i ca 2 cm skivor.) Salta och peppra köttskivorna och stek i smöret på relativt hög värme om du vill ha blodigt eller rött kött, lite lägre värme om du vill ha det genomstekt. När köttet är som du vill ha det lägg det på ett fat för att dra tillbaka köttsaften medan du gör såsen.
- Sås: vispa ner vinet i stekpannan och låt koka upp, därefter vispar du ner crème fraichen och vispar tills den "löst" upp sig. Häll över grädde och låt koka upp smaka av såsen med soya, honung, salt och peppar. låt såsen puttra ihop sig ca 5 minuter. Lägg i köttet och låt det puttra 1-2 minuter så köttet blir varmt, servera genast så inte ett blodigt kött blir genomkokt.
- Servera med kokt potatis, hasselbackspotatis, pommes eller något annat du tycker om och naturligtvis en god sallad.
Publicerat den
14 november 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta låter ju riktigt gott, men har en fråga som jag hoppas att du kanske kan svara på. Var får man enklast tag i hästfilé? Vore ju kul att testa med det då det är det du har i receptet istället för fläskfilé. Tack på förhand! MVH Diddi
man får inte döda häst era djuplågare!!!!FAKTIST
inte värre än något annat djur.... men gris går säkert bra !!!! Supergott 9 Tack för ett bra recept :)