Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hästskor

(2 kommentarer)  
Hästskor Hästskor
Skriv ut

Nostalgikakor från tiden jag bodde hemma. Jättegoda, blir ca 50 kakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda i en bunke samman mjöl, socker, matfett, sirap, nystött kardemumma, kanel och bikarbonat löst i lite ljummet vatten. Jag kör allt med elvispen tills degen går ihop, och det går jättebra.
  3. Rulla ut degen till smala längder. Ta en bit i sänder av degen, det blir enklast så. Skär längderna i 7-8 cm långa bitar och böj dem som hästskor.
  4. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper. Tryck till kakorna med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter.
  5. Tips: Gör inte för tjocka längder, då flyter kakorna ut och ser ut som "grisrumpor" (bara knorren som fattas). Min första plåt blev grisrumpor och resten blev hästskor. Klicka på bilden så ser ni "rumpan", men dom är lika goda för det.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Okänd 13 maj 2010

    favoritkakor :P Mamma bakade dessa och jag har fört vidare receptet till mina barn. 5 stjärnor :)

  • soccermum 2 juni 2011

    De här kakorna är nog de enda jag vet som blev godare med margarin än med smör.. har testat båda varianterna då mina med smör flöt ut mycket mer och såg inte alls ut som de på bilden.. Det gjorde däremot de med margarin :) båda var iofs goda men de med margarin faktiskt godare hur konstigt det än kan låta.. Och jag som aldrig använder margarin..ler... Femma för dessa jättegoda kakor får du iaf!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.