Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonpaj med maräng

 
Skriv ut

God paj med en fluffig marängfyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, socker och kokos. Fördela smöret i blandningen till en smulig massa. Tillsätt äggula och vatten, och arbeta ihop till en deg.
  2. Kavla eller tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Nagga bottnen och låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda bottnen i 200 grader i 10 minuter.
  3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret under vispning och vispa till en blank maräng. Vänd i kokos och hallon.
  4. Lägg marängsmeten i pajskalet och grädda i 175 grader i 15 minuter.
  5. Servera pajen med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.