Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon- och kardemummakaka

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En saftig hallonkaka med smak av kardemumma och citron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och socker till en smidig smet. Vispa ner äggen, ett i taget. Blanda mjölet med bakpulver och kardemumma. Sikta ner det i smeten tillsammans med yoghurt och citronskal till en jämn smet.
  3. Häll hälften av smeten i en smord och bröad form, ca 1½ liter. Fördela hallonen över och täck med resten av smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i 40-45 minuter. Låt den svalna i 5 minuter innan den stjälp upp.
  4. Blanda ihop ingredienserna till glasyren och dekorera kakan med den. Garnera med citronzest och färska hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.