Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon- och marängglass

(1 kommentar)  
Skriv ut

Jättegod glass som älskas av ungarna. Blir lite som en allt i ett efterrätt som alltid ligger i frysen. Redo att ta fram när du får oväntat besök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina 1 paket hallon. Vispa grädden hårt. Vispa i hallon, florsocker och äggulor. Varva glassmeten och marängerna i en avlång form.
  2. Täck med plast och låt glassen stå i frysen i minst 5 timmar.
  3. Doppa formen i varmt vatten, stjälp upp glassen på ett fat. Garnera med halvtinade hallon.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Solhavre 3 augusti 2009

    Jättegott! Jag brukar göra glassen i en silikonform med hål i mitten. Då lossnar glassen lätt och får dessutom ett fint mönster. Jag tar 1 dl florsocker om hallonen inte är sötade. Går även att göra glassen på jordgubbar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.