Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonbrylé

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Len och god knäckig pudding med smak av hallon. Lätt att göra färdig ända fram till den sista upphettningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 150º.
  2. Ställ in en långpanna med lite vatten i botten, mitt i ugnen.
  3. Häll socker, grädde och mjölk i en kastrull. Skåra vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i mjölkblandningen.
  4. Koka upp, ta bort från värmen och låt svalna något. Vispa i äggen försiktigt.
  5. Häll upp i små ungsfasta formar. Fördela hallonen i men spara några till garnering.
  6. Ställ formarna i långpannan och grädda i vattenbadet ca 1 timme tills de stelnat. Låt svalna.
  7. Sätt ugnen på grillvärme. Strö på råsocker och ställ formarna under grillelementet någon minut, tills de fått en knäckig yta.
  8. Garnera med några hallon på toppen.

Kommentarer (1)

  • mojans 16 november 2008

    bjöd mina gäster på denna i lördags, blev verkligen omtyckt

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.