Len och god knäckig pudding med smak av hallon. Lätt att göra färdig ända fram till den sista upphettningen.
Instruktioner
- Ugn 150º.
- Ställ in en långpanna med lite vatten i botten, mitt i ugnen.
- Häll socker, grädde och mjölk i en kastrull. Skåra vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i mjölkblandningen.
- Koka upp, ta bort från värmen och låt svalna något. Vispa i äggen försiktigt.
- Häll upp i små ungsfasta formar. Fördela hallonen i men spara några till garnering.
- Ställ formarna i långpannan och grädda i vattenbadet ca 1 timme tills de stelnat. Låt svalna.
- Sätt ugnen på grillvärme. Strö på råsocker och ställ formarna under grillelementet någon minut, tills de fått en knäckig yta.
- Garnera med några hallon på toppen.
Publicerat den
11 juli 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
bjöd mina gäster på denna i lördags, blev verkligen omtyckt