Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonbulle med saffran och färskost

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Rör ner 1 g stött saffran eller 30 g flytande kronsaffran i degvätskan till 1 sats grunddeg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör grunddegen smaksatt med saffran.
  2. Färskostfyllning: Rör ihop färskost, smör och socker med elvisp till en slät fyllning.
  3. Hallonfyllning: Rör ihop hallon, socker och majsstärkelse.
  4. Dela upp degen i två delar. Kavla ut en del till en 20x50 cm stor platta. Bred hälften av färskostblandningen över degen och bred därefter över hälften av hallonfyllningen. Rulla ihop till en rulle och skär i 20 bitar. Gör på samma sätt med den andra deghalvan.
  5. Lägg bitarna i bullformar och låt dem jäsa under bakduk 30 min. Sätt ugnen på 250°.
  6. Pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker och pistaschnötter. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt kallna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.