Instruktioner
Botten:
Smält smöret och låt det svalna. Krossa kexen i matberedaren, häll i smöret. Kör en kort stund tills du fått en smulig deg. Tryck ut degen i en smord och bröad långpanna, 30 x 40 cm.
Fyllning:
Vispa philadelphiaost, créme fraiche, citronskal- och saft, apelsinjuice, socker, vaniljsocker och maizena. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa smeten slät. Häll smeten i långpannan.
Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min. Kakan är fortfarande mjuk men stelnar när den svalnat, efter några timmar.
Topping:
Lägg hallonen på kakan och ställ den kallt, gärna i frysen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten några minuter. Krama ur vattnet. Blanda till saften, den ska vara stark.
Smält gelatinet i lite av saften på svag värme i kastrull. Tag från värmen, tillsätt resterande saft. Rör om och låt svalna. Rör om under tiden. Häll geléet över kakan. Låt stå tills geléet stelnat, gärna några timmar. Skär upp kakan i bitar.