Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halloncheescake i långpanna

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Lyxig kaka till dop, studentfest, midsommar och bröllop.

Ingredienser

Instruktioner

Botten: Smält smöret och låt det svalna. Krossa kexen i matberedaren, häll i smöret. Kör en kort stund tills du fått en smulig deg. Tryck ut degen i en smord och bröad långpanna, 30 x 40 cm. Fyllning: Vispa philadelphiaost, créme fraiche, citronskal- och saft, apelsinjuice, socker, vaniljsocker och maizena. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa smeten slät. Häll smeten i långpannan. Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min. Kakan är fortfarande mjuk men stelnar när den svalnat, efter några timmar. Topping: Lägg hallonen på kakan och ställ den kallt, gärna i frysen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten några minuter. Krama ur vattnet. Blanda till saften, den ska vara stark. Smält gelatinet i lite av saften på svag värme i kastrull. Tag från värmen, tillsätt resterande saft. Rör om och låt svalna. Rör om under tiden. Häll geléet över kakan. Låt stå tills geléet stelnat, gärna några timmar. Skär upp kakan i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.