Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halloncheesecake med vit- och mjölkchoklad

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Kanonkombination med mjölkchoklad och hallonen, mums...

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna, tillsätt det smälta smöret. Packa blandningen hårt i botten av en form med löstagbar botten. Grädda botten i 12 minuter och låt den svalna. Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kesellan och philadelphiaosten och vispa krämigt med en elvisp. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 40 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter. Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller minst 3 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.