Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonclafouti

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Mmm, varma hallon i denna franska krämliknande pudding som påminner lite om tjockpannkaka – väldigt gott.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°. Kör mandeln till fint mjöl i en matberedare. Blanda sedan med mjöl och salt. Tillsätt socker, ägg och äggulor samt grädde. Mixa alltsammans krämigt. Smörj små formar eller en pajform. Fyll på med smeten och lägg i hallonen. Grädda i 15-20 minuter beroende på form. Pudra florsocker över vid servering. Kakan är godast nygräddad eller ljummen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.