Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallondessert i små glas

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

De här delikata små bakelserna i glas eller kopp är en himmelskt god kombination av hemlagad vaniljsås, färska bär, saftig sockerkaka och kall, vispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg stången och fröna i en gryta. Vispa i de övriga ingredienserna till vaniljkrämen.
  2. Hetta upp blandningen snabbt. Vispa hela tiden tills krämen tjocknar och låt den sedan sjuda någon minut. Den får inte koka. Låt sedan krämen svalna.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten tio minuter. Ta upp dem och lägg dem i en gryta. Slå på 2 msk saft och smält gelatinbladen i saften på svag värme. Rör ner resten av saften i grytan och häll sedan saftblandningen i en liten skål. Låt den stelna något i kylen cirka 30 minuter. Den ska vara som äggvita i konsistensen.
  4. Ta fram fyra låga glas eller koppar. Skär sockerkakan i tunna skivor och stansa ut rundlar stora som bottnen i glasen eller kopparna. Vispa grädden.
  5. Lägg en bit sockerkaka i varje glas. Fortsätt med vaniljkräm och grädde. Dekorera med färska bär och skeda över den halvtjocka hallongelén. Låt stå kallt två timmar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.