Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonfyllda sommarbullar

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Gott med lite hallon i

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet, häll på mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt). Häll mjölkblandningen över jästen och rör tills jästen har löst sig.
  2. Tillsätt socker, salt, hjorthornssalt, äggen och det mesta av mjölet, arbeta degen tills den släpper bunkens kanter och är smidig och blank. Låt degen jäsa ca 40 minuter, övertäckt med bakhandduk.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den och dela i ca 40 bitar, forma bitarna till bollar.
  4. Kavla ut degbollarna till plattor, lägg en klick vaniljkräm och några hallon på varje platta. Vik ihop till ett "knyte" och nyp till skarven ordentligt. Lägg bullarna med skarven neråt på en bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa i ca 30 minuter.
  5. Grädda i mitten av ugnen (250 grader) i ca 8 minuter. Låt bullarna kallna på galler under bakduk. Pensla dem sedan med smält smör och doppa dem i sockret.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • lollilotta 29 april 2009

    Gjorde dessa idag. Så goda dom blev! Tack så mycket för receptet

  • knottis 14 november 2009

    Underbart goda! Mjuka och saftiga. Jag fick hindra ungarna med våld för att de inte skulle äta upp alla på en gång!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.