Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonglasstårta

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 5 timmar
Skriv ut

Det här receptet tänker jag testa i sommar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv mandelmassan fint i en bunke. Rör i äggvitor, vetemjöl och rivet citronskal. Bred ut smeten i en smord springform (ca 22 cm i diameter). Grädda botten i 175 graders ugnsvärme, cirka 20 minuter. Låt botten vara kvar i formen och kallna.
  2. Till fyllningen: Tina hallonen och mosa dem lätt. Vispa äggulorna och sockret vitt och pösigt. Vispa grädden till ganska fast skum. Blanda försiktigt alltsammans till fyllningen. Bred ut smeten över kakbottnen. Frys tårtan i minst 4 timmar. Garnera tårtan efter egen fantasi.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.