Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallongranité med fruktsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En fräsch dessert att avsluta en god middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda socker och vatten i en kastrull och koka upp. Sjud ett par minuter tills sockret smält. Dra av från plattan och tillsätt hallonpurén och vinet. Låt lagen svalna.
  2. Häll upp i en rostfri skål och sätt in i frysen över natten. Man kan antingen röra i lagen varje timme med en visp tills granitén fryst in (det tar ca 5 timmar) eller låta granitén stå i frysen över natten.
  3. Ta ut den ur frysen och vispa försiktigt upp iskristaller med en elvisp. Sätt tillbaka granitén i frysen tills det är dags att servera den.
  4. Skala och skär grapefrukten i skinnfria filéer, skala och skär apelsinen och mandarinerna i bitar. Skölj och dela druvorna på mitten.
  5. Koka upp vatten, honung och citron, låt svalna. Blanda frukten, granatäppelkärnor och hallon med lagen.
  6. Lägg fruktsalladen i vackra skålar och toppa med granitén.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.