En fräsch dessert att avsluta en god middag.
Instruktioner
- Blanda socker och vatten i en kastrull och koka upp. Sjud ett par minuter tills sockret smält. Dra av från plattan och tillsätt hallonpurén och vinet. Låt lagen svalna.
- Häll upp i en rostfri skål och sätt in i frysen över natten. Man kan antingen röra i lagen varje timme med en visp tills granitén fryst in (det tar ca 5 timmar) eller låta granitén stå i frysen över natten.
- Ta ut den ur frysen och vispa försiktigt upp iskristaller med en elvisp. Sätt tillbaka granitén i frysen tills det är dags att servera den.
- Skala och skär grapefrukten i skinnfria filéer, skala och skär apelsinen och mandarinerna i bitar. Skölj och dela druvorna på mitten.
- Koka upp vatten, honung och citron, låt svalna. Blanda frukten, granatäppelkärnor och hallon med lagen.
- Lägg fruktsalladen i vackra skålar och toppa med granitén.
Publicerat den
13 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar