Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonkaka med smultäcke

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En stor kaka som jag bakar i en fyrkantig form, 22x22 cm, med löstagbar kant. Den är lika god med blåbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sättt ugnen på 175º och smörj och bröa en form med löstagbar kant som rymmer 2 liter.
  2. Börja med smultäcket. Använd gärna en matberedare. Hacka ihop allt utom chokladen till en smulig massa. Den hackas för hand och blandas ner sist så den inte blir alltför finfördelad.
  3. Vispa ägg och socker poröst. Blanda och sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt mjölk och smör och rör smeten slät.
  4. Häll smeten i formen och fördela hallonen över. Toppa med smultäcket och strö över mandelspån.
  5. Grädda på nedersta falsen i ca 45 minuter, känn efter med sticka.
  6. Låt svalna, pudra den eventuellt med florsocker och servera den med en klick vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.