Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonkaka med kokosströssel

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En saftig kaka med en fyllning av syrliga hallon och härligt kokosströssel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kaka: Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smöret. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Sikta ner mjölblandningen i smeten. Vänd ihop allt.
  3. Topping: Vispa smör, socker och vaniljsocker krämigt. Vispa i ägget. Blanda kokos, mjöl och bakpulver. Rör ihop det med smörsmeten till en smulig blandning.
  4. Häll kaksmeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter. Fördela hallonen över smeten och toppa med kokosströsslet.
  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter. Täck den eventuellt med aluminiumfolie i slutet av gräddningen. Känn med en sticka om kakan är klar. Låt den svalna.
  6. Servera gärna kakan med en klick vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.