En saftig kaka med en fyllning av syrliga hallon och härligt kokosströssel.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kaka:
Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smöret. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Sikta ner mjölblandningen i smeten. Vänd ihop allt.
- Topping:
Vispa smör, socker och vaniljsocker krämigt. Vispa i ägget. Blanda kokos, mjöl och bakpulver. Rör ihop det med smörsmeten till en smulig blandning.
- Häll kaksmeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter. Fördela hallonen över smeten och toppa med kokosströsslet.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter. Täck den eventuellt med aluminiumfolie i slutet av gräddningen. Känn med en sticka om kakan är klar.
Låt den svalna.
- Servera gärna kakan med en klick vispad grädde.
Publicerat den
30 mars 2014
Liknande recept
Skriv kommentar