Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonkaka med vanilj och kardemumma

 
Skriv ut

Det enkla är oftast det goda! Baka denna ljuvliga hallonkaka med smak av vanilj och kardemumma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form som rymmer 1½ liter.
  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret och mjölet, som blandats med bakpulver och vaniljsocker. Blanda hallon, socker och kardemumma.
  3. Häll smeten i formen. Strö över hallonen och tryck försiktigt ner dem. Grädda kakan mitt i ugnen i 40-45 minuter. Känn med en provsticka att kakan är genomgräddad.
  4. Servera gärna kakan med en klick lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.