Öl i en karamellsås? Jajemen och det förhöjer smaken och fungerar väldigt bra tillsammans med den lena mandelparfaiten.
Instruktioner
- Parfait:
Riv mandelmassan fint på rivjärn. Blanda den med créme fraiche och ägg och rör till en jämn smet. Riv ner bittermandeln, häll i whiskyn eller konjaken och blanda väl.
- Vispa grädden fast och vänd ner den i mandelsmeten.
Klä en avlång form med plastfolie och häll ner parfaitsmeten. Frys den i minst 3-4 timmar.
- Sås:
Smält rörsockret i en kastrull på medelvärme. Rör inte, skaka bara lite på kastrullen. Ta kastrullen från värmen när sockret smält. Värm ölen så att den blir ljummen. Häll den sedan i kastrullen med det smälta sockret. Sockret kan då bli hårt men det gör inget då det smälter igen när det får koka samman med ölen.
- Häll ner hallonen i såsen. Låt koka i 10-15 minuter utan lock på ganska hög värme så att såsen kokar ihop och blir en trögflytande sirap. Sila bort hallonkärnorna. Såsen håller sig bra i kylen några veckor.
- Skär parfaiten i skivor och ringla såsen över.
Publicerat den
4 november 2013
Liknande recept
Skriv kommentar