Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonkladdkaka

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Chokladig kladdkaka med hallon som gör den extra lyxig och god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen, tillsätt chokladen och låt den smälta under omrörning. Rör ner resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, 22-24 cm i diameter, med löstagbar kant. Smula sönder de frysta hallonen och strö dem över ytan. Grädda kakan längst ner i ugnen i 17-20 minuter. Låt den svalna i formen.
  4. Vispa grädden och spritsa en kant runt den kalla kakan innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.