Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonkolapaj

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Smarrigt somring njutning. Servera gärna med en kula vaniljglass och några färska hallon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta samman mjöl, florsocker och smör. Tillsätt ägget. Knåda till en jämn deg. Låt vila 1 timme i kylskåp.
  2. Kavla ut degen tunt och klä 1 pajform eller 15 portionsformar. Ställ i kylskåp i 30 minuter. Sätt ugnen på 175º.
  3. Grädda pajskalet/-en i ca 13 minuter. Ta ut och pensla med uppvispat ägg. Ställ in i ugnen i ytterligare 3-5 minuter.
  4. Blanda alla íngredienser till kolan i en kastrull. Koka kolan till 124º under omrörning. Om du inte har en termometer kan du göra kulprovet. Häll upp i pajskalet och låt svalna. Förvara sedan pajen i kylskåpet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.