Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonmazariner

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Mazariner är verkligen klassiskt goda bakverk. Så här års känns det helt rätt att förvandla dem till sommarmazariner med hjälp av hallonsylt. Njut dem kalla till en kopp kaffe eller nybakade och ljumma med en klick grädde och färska hallon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa smör, socker och nystött kardemumma poröst. Tillsätt ägg och mjöl. Arbeta ihop till en deg. Låt vila i plastpåse i kylen ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Forma degen till en rulle och skär i 16 bitar. tryck ut degen i mazarinformar eller engångsformar av aluminium.
  4. Riv mandelmassan grovt. Blanda ihop mandelmassa, ägg och sylt. Fördela fyllningen i formarna och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  5. Toppa eventuellt dina mazariner med en klick vispad grädde och färska hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.