X

Hallonmoln

En av familjens favoriter.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

225 g färskost, kvarg eller Philadelphia
85 g socker
1½ dl vispgrädde
225 g hallon färska eller tinade (extra färska för dekoration)
15 g gelatinpulver eller 4 blad
1½ dl vatten

Gör så här

Lägg färskosten i en skål och rör i socker och grädde lite i taget. Lös gelatinet i vattnet enligt paketets anvisningar och blanda i. Vänd ner hallonen och häll alltsammans i en kransform.

Kyl tills det har stelnat och stjälp upp. Det går lättare om man lossar med en kniv runt kanten och snabbt doppar formen i varmt vatten.
Fyll gärna mitten med färska hallon.

Man kan också utesluta gelatinet och vända ner vispad grädde, men då går desserten inte att stjälpa upp.
Visningar:
478
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.