Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonmoussetårta med svarta vinbär

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En festlig tårta med mandelbotten, krämig mousse och en vacker svartvinbärsspegel. Den är dessutom glutenfri!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan fint. smält smöret och vispa ihop det med mandelmassan och äggen till en slät smet.
  2. Smöra en kakform ca 24 cm i diameter med löstagbar botten och ströa den med kokos. Fyll formen med smeten och grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt kakan kallna.
  3. Mousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten 10 minuter. Koka upp ½ dl av grädden och lägg gelatinbladen i den varma grädden och rör om väl tills bladen har smält. Låt grädden svalna.
  4. Rör ihop äggulor och florsocker med den avsvalnade gräddblandningen. Rör ner hallonen. Vispa den resterande grädden löst. Rör försiktigt ner hallonsmeten i grädden. Häll moussen på den kalla kakbottnen och låt stå kallt i ca 2 timmar.
  5. Svartvinbärsspegel: Värm sylten och sila den så att den blir "klar". Låt sylten svalna, det tar ca 20 minuter. Bred ut spegeln över moussen. Om du vill ha spegeln lite fastare kan du smälta ett gelatinblad (som först legat i kallt vatten i 10 minuter) i sylten.
  6. Garnera tårtan med små spritsade gräddtoppar längs kanten och toppa med färska hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.