Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonmoussetårta på chokladmandelbotten

(4 kommentarer)  
Hallonmoussetårta på chokladmandelbotten Hallonmoussetårta på chokladmandelbotten
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En ljuvlig tårta med en botten av mandelmassa och choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa äggvitorna lätt och riv mandelmassan grovt. Rör i ägget, vitorna, kakaon, mandeln och apelsinskalet.
  3. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant och klipp till kanten runt om. Bred ut smeten i formen och grädda den i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt kallna.
  4. Vispa grädden medelhårt och mixa hallonen och passera dem genom en sil för att avlägsna kärnorna.
  5. Tillsätt florsockret och rör tills det smält. Krama ur de blötlagda gelatinbladen och smält på svag värme i en kastrull eller 10 sekunder i en skål i micron på högsta effekt.
  6. Rör ner ca 1 dl hallonpuré i gelatinet och rör därefter ihop det med resten av hallonpurén. Tillsätt citronskalet.
  7. Rör försiktigt ner hälften av grädden i hallonpurén. Vänd därefter ner resten av grädden och hallonsaften. Häll moussen över kakan i formen. Täck över och ställ i kylen minst 2 timmar.
  8. Koka upp saft och gelésocker i en kastrull och koka livligt i 30 sekunder. Låt svalna något och ös den över tårtan. Låt stå i kylen ytterligare minst 2 timmar. Lossa tårtan försiktigt från formen och lägg upp den på ett tårtfat dekorerad med hallon och mynta eller citronmeliss.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • susanne62 21 februari 2010

    Var väldig god och såg proffsigt tillagat ut .Tog lite tid att göra, så det är bra att göra denna kakan dan före.

  • zendyl 25 februari 2010

    Tack för detta underbara recept MUMS MUMS Himmelskt god...rekommenderas varmt

  • Kristinfahl 5 december 2011

    Går det bra att använda frysta hallon?

  • zonale 5 december 2011

    Det går bra med frysta hallon.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.