- Serverar: 10 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
En lättgjord, fräsch och fruktig hallonmoussetårta.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao, bakpulver och salt. Sikta ner blandningen i ägg och sockerblandningen.
- Häll i en form med löstagbar kant 24 cm.
Grädda i nedre del ca 25 min. Låt kakan svalna innan den lossas från formen. Låt den kallna på gallret.
- Mousse:
Passera hallon genom en sil. Lägg gelatin i kallt vatten i ca 5 min.
- Blanda hallonpure med yoghurt, florsocker och limeskal.
- Värm lite av blandningen i en kastrull. Låt gelatinbladen smälta där. Blanda med resten av hallon och yoghurtblandningen.
- Vispa grädde till fast skum och vänd ner i hallon och yoghurt blandningen.
- Lägg botten tillbaka i den diskade formen. Fördela mousse ovanpå. Ställ kallt minst 4 timmar.
Publicerat den
14 november 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kan man använda frysta hallon?
Man kan använda fryst hallon. Tina upp de bara.