Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonmuffins med vaniljkräm och strösseltopp

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

En helt idealisk bakelse där allt du kan önska dig ryms i en härligt luftig muffin: hallon, vaniljkräm och pajströssel. Muffinsen är perfekta att stoppa i picknickkorgen. Jag har använt frysta hallon. Muffinsen blir minst lika bra med färska hallon, men då bör gräddningstiden kortas något. Satsen ger ca 18 medelstora muffins.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med strösslet. Blanda mjöl, socker och salt och tillsätt det kalla smöret i mindre bitar. Fördela smöret med fingertopparna i mjölblandningen och nyp ihop massan till grova smulor. Låt stå kallt medan du förbereder muffinssmeten.
  2. Smält smöret till muffinssmeten försiktigt i en kastrull på spisen eller i en bunke i mikron. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned i äggsmeten tillsammans med mjölken. Rör även ned det smälta smöret och blanda till en jämn smet.
  3. Fördela smeten i pappformar eller smorda muffinsplåtar, men fyll bara formarna till hälften, annars rinner det över. Lägg en klick Kesella vanilj i varje form och tryck sedan ned de frysta hallonen. Fördela strösslet överst och grädda muffinsen i mitten av ugnen i 200° ca 25 minuter.
  4. Låt svalna och njut med gott kaffe eller ett glas mjölk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.