En helt idealisk bakelse där allt du kan önska dig ryms i en härligt luftig muffin: hallon, vaniljkräm och pajströssel. Muffinsen är perfekta att stoppa i picknickkorgen. Jag har använt frysta hallon. Muffinsen blir minst lika bra med färska hallon, men då bör gräddningstiden kortas något. Satsen ger ca 18 medelstora muffins.
Instruktioner
- Börja med strösslet. Blanda mjöl, socker och salt och tillsätt det kalla smöret i mindre bitar. Fördela smöret med fingertopparna i mjölblandningen och nyp ihop massan till grova smulor. Låt stå kallt medan du förbereder muffinssmeten.
- Smält smöret till muffinssmeten försiktigt i en kastrull på spisen eller i en bunke i mikron. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned i äggsmeten tillsammans med mjölken. Rör även ned det smälta smöret och blanda till en jämn smet.
- Fördela smeten i pappformar eller smorda muffinsplåtar, men fyll bara formarna till hälften, annars rinner det över. Lägg en klick Kesella vanilj i varje form och tryck sedan ned de frysta hallonen. Fördela strösslet överst och grädda muffinsen i mitten av ugnen i 200° ca 25 minuter.
- Låt svalna och njut med gott kaffe eller ett glas mjölk.
Publicerat den
21 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar