Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Raunis blåbärspaj alt hallonpaj

 
  • Serverar: 30-40 portioner
Skriv ut

Paj till många. Bakas i långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Socker och margarin vispas pösigt. Tillsätt vaniljsocker och ägg, ett i taget. Därefter tillsätts vetemjölet. Blanda ihop degen, använd degkrokar och låg hastighet på elvispen så den inte överhettas. Mot slutet kan du få använda en trägaffel el dyl. Degen blir ganska kompakt, men ändå lös. Klicka degen i en smord långpanna. Platta ihop den med lätt mjöliga händer.
  2. Blåbären eller hallonen mosas lite lätt med en gaffel, och blandas med sockret och äggen. Bred ut fyllningen på mördegen och grädda i 225° ca 20 min.
  3. Obs, alla bären behöver inte bli mosade, då blir det för rinnigt av all bärsaft. Vill man gardera sig kan man tillsätta lite potatismjöl i fyllningen innan den hälls över mördegen.
  4. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
  5. Ifall man använder frysta bär behöver man inte mosa blåbären alls, de är så saftiga i alla fall

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.