Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonpaj med vit choklad

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Supergod och annorlunda hallonpaj med cocos och vit choklad

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en pajform med hög kant, ca 20-22 centimeter i diameter. Nagga och ställ in den i kylen i 30 minuter. Fäst kanterna med folie och förgrädda pajskalet på 200° grader i ca 10 minuter.
  2. Smält smöret till fyllningen och tillsätt kokosflingorna. Vispa ägg och socker vitt. Blanda samman smörblandningen med äggblandningen.
  3. Fördela hallonen i pajskalet och häll kokosblandningen över. Grädda pajen på 200° i ca 30-35 minuter. Lägg på folie om den blir för mörk. Ta ut pajen och strö på chokladen, grovt hackad. Gratinera på 250 ° i 4 minuter tills chokladen smält. Tönk på att choklade snabbt får färg så den bör övervakas hela tiden.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • sabina01 16 februari 2011

    bakade pajen till alla hjärtans dag ,den blev mycket uppskattad.Tack för ett jätte bra recept!Hälsningar S.

  • inaek 10 mars 2013

    Gick att äta, men gör inte den igen. Alldeles för tjock pajdeg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.