Choklad i smulpaj? Visst! Ihop med hallon passar det utmärkt! Servera med vaniljglass eller grädde!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa.
- Smöra en ugnssäker form. Lägg i hallonen och sockra lite lätt. För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl.
- Hacka chokladen grovt med en kniv. Fördela chokladen över hallonen men sparar två matskedar.
- Täck hallonen med mjölblandningen och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.
- Ta ut innan pajen fått för kraftig färg och lägg på hackad choklad som får smälta ut innan pajen serveras, ljumme eller varm.
Publicerat den
12 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod och enkel att göra.