Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonpaj med havresmulor

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Hallon med vaniljsås och havresmulor kan aldrig bli fel. Vaniljsåsen som är i själva pajen måste vara ganska tjock.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör vetemjöl, smör, socker och ägg till en deg i en matberedare. Tryck ut degen i en rektangulär pajform, 20x30 cm, eller en rund form, 25 cm i diameter. Ställ pajskalet kallt i 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Havresmulor: Blanda havregryn, vetemjöl, socker och vaniljsocker i en bunke. Smält smöret och tillsätt det till de torra ingredienserna. Arbeta ihop allt till en smuldeg.
  4. Fördela hallonen i det kalla pajskalet och bred på vaniljsåsen. Strö över havresmulorna. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 40 minuter.
  5. Servera den ljummen eller rumsvarm med vaniljsås, vaniljglass eller vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.