Hallon med vaniljsås och havresmulor kan aldrig bli fel. Vaniljsåsen som är i själva pajen måste vara ganska tjock.
Instruktioner
- Kör vetemjöl, smör, socker och ägg till en deg i en matberedare. Tryck ut degen i en rektangulär pajform, 20x30 cm, eller en rund form, 25 cm i diameter. Ställ pajskalet kallt i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Havresmulor:
Blanda havregryn, vetemjöl, socker och vaniljsocker i en bunke. Smält smöret och tillsätt det till de torra ingredienserna. Arbeta ihop allt till en smuldeg.
- Fördela hallonen i det kalla pajskalet och bred på vaniljsåsen. Strö över havresmulorna. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 40 minuter.
- Servera den ljummen eller rumsvarm med vaniljsås, vaniljglass eller vispad grädde.
Publicerat den
4 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar