Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonpaj med mörk choklad

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Jag har aldrig testat den här pajen själv, men den verkar jättegod. Om någon testar den skriv gärna en kommentar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg smör, socker, mjöl, havregryn, sirap och vaniljsocker i en matberedare och kör snabbt ihop till en smulig massa. Det går lika bra med en bunke och sedan knåda med händerna.
  2. Blanda hallonen med sockret och lägg dem i en pajform. Smula över degen.
  3. Grädda i 200 grader i mitten av ugnen i ca 25 min, eller tills den fått lagom med färg. Lägg på den hackade chokladen direkt när den tagits ut ur ugnen.
  4. Serveras ljummen eller kall med vaniljsås.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • suss_b 23 maj 2010

    Håller med! Den låter riktigt smaskig! Jag tror att det skulle va jättegott med vit choklad eller ta 50/50 vit och mörk :)

  • JennySilver 23 maj 2010

    Det skulle nog vara gott att blanda både vit och mörk choklad, men då ska man nog minska ner på sockret lite för vit choklad är ganska söt.

  • JennySilver 27 maj 2010

    Jag har ändrat måttet för strösocker.

  • JennySilver 14 juni 2010

    Jag har fått godkännande av upphovsmannen till bilden.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.