Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonpaj med vaniljkräm

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En storartad och alltid älskad klassiker är denna traditionella hallontarte på spröd botten med hemlagad vaniljkräm

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200°
  2. Blanda hastigt ihop smör, socker och vetemjöl till en smulig massa.
  3. Blanda i ägget till en deg. Arbeta så lite som möjligt med degen.
  4. Slå in i plast och lägg svalt.
  5. Kalva ut till en 3-4 mm tunn cirkel. Fodra en låg pajform.
  6. Grädda gyllene i cirka 20 minuter.
  7. Gör fyllningen: Vispa ihop äggulor, socker och maizena i en bunke.
  8. Värm mjölken till kokpunkt och slå den under vispning över äggblandningen.
  9. Slå tillbaka blandningen i kastrullen och värm krämen under noggrann omrörning med en visp och låt den få ett riktigt uppkok. Ta av från värmen och vispa ner vaniljsockret. Ställ krämen i ett kylskåp för att svalna.
  10. Vispa den kalla vaniljkrämen slät och fyll det avsvalnade pajskalet. Toppa med färska eller frysta hallon. Pudra över florsocker och servera.
  11. Lycka till! Smaklig måltid

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • pussesnufsan 15 augusti 2012

    Går den att göra dagen innan den ska serveras tro? Eller blir pajbottnen geggig då kanske...? Kan man förvara färdiggräddat pajskal i kyl över natt och sen hälla i vaniljkrämen? Har väldans ont om tid på lördag.

  • ros 15 augusti 2012

    Hej! Jag vågar inte svara på om den går att göra dagen innan Lycka till Mvh Ros

  • ros 15 augusti 2012

    Hej! Jag vågar inte svara på om det är ok att göra den dagen innan Ha det så bra Mvh Ros

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.