En storartad och alltid älskad klassiker är denna traditionella hallontarte på spröd botten med hemlagad vaniljkräm
Instruktioner
- Ugn 200°
- Blanda hastigt ihop smör, socker och vetemjöl till en smulig massa.
- Blanda i ägget till en deg. Arbeta så lite som möjligt med degen.
- Slå in i plast och lägg svalt.
- Kalva ut till en 3-4 mm tunn cirkel. Fodra en låg pajform.
- Grädda gyllene i cirka 20 minuter.
- Gör fyllningen: Vispa ihop äggulor, socker och maizena i en bunke.
- Värm mjölken till kokpunkt och slå den under vispning över äggblandningen.
- Slå tillbaka blandningen i kastrullen och värm krämen under noggrann omrörning med en visp och låt den få ett riktigt uppkok.
Ta av från värmen och vispa ner vaniljsockret. Ställ krämen i ett kylskåp för att svalna.
- Vispa den kalla vaniljkrämen slät och fyll det avsvalnade pajskalet.
Toppa med färska eller frysta hallon. Pudra över florsocker och servera.
- Lycka till! Smaklig måltid
Publicerat den
3 mars 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Går den att göra dagen innan den ska serveras tro? Eller blir pajbottnen geggig då kanske...? Kan man förvara färdiggräddat pajskal i kyl över natt och sen hälla i vaniljkrämen? Har väldans ont om tid på lördag.
Hej! Jag vågar inte svara på om den går att göra dagen innan Lycka till Mvh Ros
Hej! Jag vågar inte svara på om det är ok att göra den dagen innan Ha det så bra Mvh Ros