- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Supergod och annorlunda hallonpaj med cocos och vit choklad
Instruktioner
- 1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut i en pajform med hög kant, ca 20-22 centimeter i diameter. Nagga och ställ in den i kylen i 30 minuter.
Fäst kanterna med folie och förgrädda pajskalet på 200° grader i ca 10 minuter.
- Smält smöret till fyllningen och tillsätt kokosflingorna. Vispa ägg och socker vitt. Blanda samman smörblandningen med äggblandningen.
- Fördela hallonen i pajskalet och häll kokosblandningen över. Grädda pajen på 200° i ca 30-35 minuter. Lägg på folie om den blir för mörk. Ta ut pajen och strö på chokladen, grovt hackad. Gratinera på 250 ° i 4 minuter tills chokladen smält. Tönk på att choklade snabbt får färg så den bör övervakas hela tiden.
Publicerat den
13 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
bakade pajen till alla hjärtans dag ,den blev mycket uppskattad.Tack för ett jätte bra recept!Hälsningar S.
Gick att äta, men gör inte den igen. Alldeles för tjock pajdeg.