Underbar paj att njuta av.
Instruktioner
- Smält smöret till pajdegen.
Blanda allt utom smöret till en grynig konsistens.
Tillsätt det smälta smöret och blanda väl.
Tryck ut pajdegen i en pajform, 24 cm i diameter, med löstagbar botten.
Ställ in formen i kylskåpet i 30 minuter.
Grädda den gyllenbrun i 175° i 15 – 20 minuter.
- Gör nu den vita chokladkolan genom att koka ihop socker, grädde och sirap till kolakonsistens, (I en vid kastrull går det fortare än i en liten där blandningen står högre i kastrullen.) det tar nog runt en halvtimme.
Blanda i den vita chokladen och vaniljsockret.
- Låt smeten svalna något och häll den sedan i det gräddade pajskalet.
Låt stå i kylskåpet tills det är kallt.
Lägg frusna hallon vackert ovanpå chokladtäcket i pajen.
Förvara lufttätt i frysen.
- Ta fram den någon timme innan den ska serveras.
Servera hallonpajen med vaniljglass.
Publicerat den
29 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar