Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonpaj med vit chokladkola

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Underbar paj att njuta av.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret till pajdegen. Blanda allt utom smöret till en grynig konsistens. Tillsätt det smälta smöret och blanda väl. Tryck ut pajdegen i en pajform, 24 cm i diameter, med löstagbar botten. Ställ in formen i kylskåpet i 30 minuter. Grädda den gyllenbrun i 175° i 15 – 20 minuter.
  2. Gör nu den vita chokladkolan genom att koka ihop socker, grädde och sirap till kolakonsistens, (I en vid kastrull går det fortare än i en liten där blandningen står högre i kastrullen.) det tar nog runt en halvtimme. Blanda i den vita chokladen och vaniljsockret.
  3. Låt smeten svalna något och häll den sedan i det gräddade pajskalet. Låt stå i kylskåpet tills det är kallt. Lägg frusna hallon vackert ovanpå chokladtäcket i pajen. Förvara lufttätt i frysen.
  4. Ta fram den någon timme innan den ska serveras. Servera hallonpajen med vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.