Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonpannacotta med vaniljhallongelé och biscotti

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Knapriga mandelkakor till vackert rosafärgad pannacotta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Skär ett snitt i vaniljstången, skrapa ur frön och lägg allt i en kastrull med grädde, socker och citronskal. Lått blandningen precis koka upp, ställ åt sidan. Värm hallonpurén, vispa i de blötlagda gelatinbladen och blanda med den uppkokta grädden. Ta upp vaniljstången och häll pannacottan i glas och ställ kallt minst 2 timmar.
  2. Gelé: Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Värm undertiden hallonpurén med det vita vinet. Ta upp gelatinbladet och smält i det i hallonblandningen. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda i hallonsåsen. Låt svalna något innan den hälls över den stelnande pannacottan. Ställ kallt minst 1 timme.
  3. Mandelbiscotti: Sätt ugnen på 175 grader. Skålla och skala mandeln, flisa den på längden i smala bitar. Vispa äggvitan till skum. Vispa samman äggulor, socker, fröna från den snittade vaniljstången, salt, anis, rivet citronskal och smör. Blanda mjöl, bakpulver och flisad mandel.
  4. Blanda äggvitan med äggulesmeten och vänd slutligen i mjöl och mandel. arbeta samman till en deg. dela degen i två och forma två längder ca 30 cm och lägg på plåt. Grädda längderna i mitten av ugnen ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna något. Sätt ugnen på 150 grader. Skär tunna skivor av längderna och lägg dem vartefter på plåt. Torka dem i mitten av ugnen ca 45 minuter.
  5. Servera pannacottan med mandelbiscotti.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.