Knapriga mandelkakor till vackert rosafärgad pannacotta.
Instruktioner
- Pannacotta:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Skär ett snitt i vaniljstången, skrapa ur frön och lägg allt i en kastrull med grädde, socker och citronskal. Lått blandningen precis koka upp, ställ åt sidan.
Värm hallonpurén, vispa i de blötlagda gelatinbladen och blanda med den uppkokta grädden. Ta upp vaniljstången och häll pannacottan i glas och ställ kallt minst 2 timmar.
- Gelé:
Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Värm undertiden hallonpurén med det vita vinet. Ta upp gelatinbladet och smält i det i hallonblandningen.
Skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda i hallonsåsen. Låt svalna något innan den hälls över den stelnande pannacottan. Ställ kallt minst 1 timme.
- Mandelbiscotti:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skålla och skala mandeln, flisa den på längden i smala bitar.
Vispa äggvitan till skum.
Vispa samman äggulor, socker, fröna från den snittade vaniljstången, salt, anis, rivet citronskal och smör. Blanda mjöl, bakpulver och flisad mandel.
- Blanda äggvitan med äggulesmeten och vänd slutligen i mjöl och mandel. arbeta samman till en deg. dela degen i två och forma två längder ca 30 cm och lägg på plåt.
Grädda längderna i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Ta ut och låt svalna något.
Sätt ugnen på 150 grader.
Skär tunna skivor av längderna och lägg dem vartefter på plåt.
Torka dem i mitten av ugnen ca 45 minuter.
- Servera pannacottan med mandelbiscotti.
Publicerat den
16 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar