Hallonmousse med vit choklad döljer sig i den här söta rullen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Täck en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
- Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner försiktigt i smeten tillsammans med vattnet.
- Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen tills kakan är torr i mitten och fått lite färg ca 5 minuter.
- Sockra lite på kakan och vänd den upp och ner på ett nytt bakpapper. Dra bort det gamla och skär sedan kakan i ca 5 cm breda remsor. Dela till ca 12 bitar. Vik samman till rullar. Ställ rullarna i bullformar i en muffinsplåt, så håller de formen. Knyt ev om med ett litet band.
- Fyllning: Koka upp grädde och glukossirap. Bryt chokladen i bitar och blanda ner den och hallon i grädden. Rör tills chokladen har smält. Ställ sedan in i kylskåp tills blandningen kallnat.
- Vispa blandningen länge och väl med elvisp, till en lagom fast mousse (den blir fastare när den är helt kall). Fyll moussen i en spritspåse och spritsa sedan i kakrullarna.
- Vispa grädden, fyll ev i spritspåse och dekorera varje bakelse med grädde. Garnera med färska bär och myntablad.
Publicerat den
17 juni 2012
Liknande recept
Skriv kommentar