Smarrig rulle med god vit chokladmousse och hallon som du sedan gör vackra kakbakelser med.
Perfekt att servera dina gäster när tiden är knapp. De blir garanterat imponerade!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med det kokande vattnet. Bred ut smeten i en långpanna, 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
- Stjälp upp kakan på sockrat papper. Skär remsor av kakan och forma dem till ihåliga rullar som ställs på ett fat eller bricka. Knyt ett vackert band runt rullarna så att de håller samman.
- Koka upp grädde, hallon och glykossirap. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i den varma gräddblandningen. Rör tills chokladen lösts sig. Låt blandningen stå i kylskåp tills den kallnat. Vispa med elvisp till en lagom fast mousse.
- Fyll moussen i rullarna. Vispa grädden ganska fast. Klicka eller spritsa grädden ovanpå moussen på rullarna. Garnera med valfria bär och myntablad.
Publicerat den
5 juli 2014
Liknande recept
Skriv kommentar