Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonscones med choklad

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Jag gillar scones mycket! Speciellt då dessa små underbara underverk! Du vet väl att te är alltid rätt till scones.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Hacka chokladen. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör i smör-och rapsolja och det mesta av yoghurten. Vänd ner choklad och hallon.
  3. Forma två runda kakor på en bakplåtspappersklädd plåt. Skär ett kryss i varje rundel.
  4. Pensla med resterande yoghurt och strö över lite dinkelflingor. Baka i mitten av ugnen ca 15 min.
  5. Tips: Servera gärna med vispad crème fraiche. Vispa 2 dl crème fraiche och 1 msk florsocker med elvisp till fast konsistensen. Servera till scones.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.