Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonsorbet

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tydligen ska sorbet vara kalorisnålt. Man får ju hoppas att det stämmer, för den här får man inte nog av!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll socker och vatten i en kastrull. Låt det koka ca 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och låt sockerlagen kallna.
  2. Mosa bären i matberedare eller mixer. Passera moset i en nätsil. Rör ner sockerlagen i bärmoset och ställ skålen i frysen ca 1 timme.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner dem i det halvfrusna hallonmoset. Ställ tillbaka skålen i frysen. Låt moset frysa på nytt ca 2 timmar. Vispa i moset någon gång under frystiden så blir sorbeten riktigt fluffig.
  4. Skeda upp sorbeten i portionsglas och garnera. Bjud sorbeten genast.
  5. Man behöver givetvis inte använda hallon utan man kan ta vad man vill!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pihal 13 november 2011

    Kanongod. 5 i betyg

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.