Tydligen ska sorbet vara kalorisnålt. Man får ju hoppas att det stämmer, för den här får man inte nog av!
Instruktioner
- Häll socker och vatten i en kastrull. Låt det koka ca 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och låt sockerlagen kallna.
- Mosa bären i matberedare eller mixer. Passera moset i en nätsil. Rör ner sockerlagen i bärmoset och ställ skålen i frysen ca 1 timme.
- Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner dem i det halvfrusna hallonmoset. Ställ tillbaka skålen i frysen. Låt moset frysa på nytt ca 2 timmar.
Vispa i moset någon gång under frystiden så blir sorbeten riktigt fluffig.
- Skeda upp sorbeten i portionsglas och garnera.
Bjud sorbeten genast.
- Man behöver givetvis inte använda hallon utan man kan ta vad man vill!
Publicerat den
26 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kanongod. 5 i betyg