Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallontårta

 
  • Serverar: 12-15 portioner
Skriv ut

Lägg ihop tårtan dagen före festen så blir den ännu saftigare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Tillsätt vattnet lite i taget mot slutet. Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner i smeten. Häll i smord och bröad 2-litersform. Grädda längst ner i ugnen ca 40 minuter. Låt kakan stå en stund innan den stälps upp.
  2. Fyllning 1 : Riv skalet på citronerna och pressa ur saften ( ca 1 1/4 dl ). Vispa ihop ägg, socker,skal och saft i en kastrull. Sjud under vispning till en tjock kräm. Rör ner smöret. Låt kallna. Vispa grädden hårt och blanda med krämen.
  3. Fyllning 2 : Vispa grädden. Blanda med hallon. Dela kakan i 3 bottnar. Bred citronkrämen på en. Lägg på nästa och täck den med hallongrädden och resten av citronkrämen. Lägg på den sista botten.
  4. Garnering: Vispa grädden och bred ovanpå tårtan och runt kanten. Toppa med hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.