Lägg ihop tårtan dagen före festen så blir den ännu saftigare.
Instruktioner
- Botten:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Tillsätt vattnet lite i taget mot slutet. Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner i smeten. Häll i smord och bröad 2-litersform. Grädda längst ner i ugnen ca 40 minuter. Låt kakan stå en stund innan den stälps upp.
- Fyllning 1 : Riv skalet på citronerna och pressa ur saften ( ca 1 1/4 dl ). Vispa ihop ägg, socker,skal och saft i en kastrull. Sjud under vispning till en tjock kräm. Rör ner smöret. Låt kallna. Vispa grädden hårt och blanda med krämen.
- Fyllning 2 : Vispa grädden. Blanda med hallon. Dela kakan i 3 bottnar. Bred citronkrämen på en. Lägg på nästa och täck den med hallongrädden och resten av citronkrämen. Lägg på den sista botten.
- Garnering: Vispa grädden och bred ovanpå tårtan och runt kanten. Toppa med hallon.
Publicerat den
22 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar