Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallontårta på mandelbotten

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En favorittårta som kan förberedas ett par dagar före servering och sedan förvaras i frys. Ta fram tårtan ca 30 minuter före servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan grovt, jag brukar använda matberedaren till att först riva mandelmassan och sen tillsätta övriga ingredienser. Tillsätt ägg och kakao och kör till en smet. Bred ut smeten i en form med löstagbar kant och grädda i nedre delen på ugnen i 20 minuter. Låt svalna.
  3. Mosa de tinade hallonen. Skilj på äggulor och vitor. Vispa gulorna porösa med hälften av sockret. Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt resten av sockret. Vispa ytterligare en stund tills du har en fast massa. Vispa grädden.
  4. Blanda hallonmoset i äggulorna/sockret. Tillsätt grädden och vänd sist ner vitorna försiktigt. Fördela glassmeten på den avsvalnade botten.
  5. Frys minst 4 timmar. Tag fram 30 minuter före servering och garnera med hallon och riven blockchoklad, helst mörk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.