Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallontårta på nötbotten

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Det här är en cheesecakeliknande tårta som man kan tillaga även om man inte har någon ugn. Den är söt, krämig och mycket svår att motstå.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnen. Hacka hasselnötterna grovt och rosta dem i en torr panna. Låt sedan nötterna svalna. Hacka chokladen och smula sönder savoiardikexen. Skär mandelmassan i tärningar, ca 1x1 cm.
  2. Vispa försiktigt ihop smör, hasselnötter, den hackade chokladen, kexsmulorna och mandelmassebitarna till en grov och smulig massa.
  3. Smörj en springform, ca 22 cm i diameter, och lägg ett bakplåtspapper i formen. Tryck ut degmassan i formen. Tryck till mot sidorna. Ställ formen i kylen.
  4. Gör fyllningen. Lägg gelatinet i kallt vatten. Riv citronskalet fint och pressa ut citronsaften. Vispa ihop kesella, philadelphiaost, florsocker, citronsaft och citronskal.
  5. Lägg ett par matskedar av ostsmeten i en liten kastrull. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i kastrullen. Värm upp och låt dem smälta på svag värme. Låt svalna och rör ner resten av ostsmeten.
  6. Vispa grädde och vaniljsocker. Blanda försiktigt ner ostsmeten i grädden. Häll ostsmeten på tårtbottnen och jämna till ytan. Ställ tårtan kallt ca 2 timmar. Garnera tårtan med hallon och dekorationssocker innan den ska serveras. Ju längre den står kall desto bättre. Godast är egentligen att göra tårtan dagen innan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.