Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonvinäger

 
Skriv ut

En vackert djupröd vinäger, god till att spetsa t.ex. en mörk sky med. Men den passar också till allt ljust kött och som bas för en frisk vinägrett till sallader. Isop är en gammal krydd- och medicinalväxt, som används främst till grönsaksrätter och sallader.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop alla ingredienserna, utan att värma, i en vid flaska eller burk. Förslut och ställ den ljust i minst en vecka, så att hallonen färgar vinägern.
  2. Flytta sedan flaskan till kylen där den får stå, helst i 3-4 veckor, då blir den allra godast.
  3. Du behöver inte sila av hallonen, även om de ser fula ut. Men ska du ge bort vinägern kan lite fräscha bär och en ny kvist isop ihop vara fint.
  4. Vinägern håller sig länge och om den får stå svalt förblir färgen lika intensiv.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.