Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halloumipaj med svamp och purjolök

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

En god vegetarisk med 2 sorters ost!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll mjölet i en bunke och fördela smöret i små bitar i mjölet. Finfördela smöret till en grynig massa. Häll i vattnet och forma till en deg. (Alternativt kör allt i en matberedare) Ställ degen kallt i ca 30 minuter.
  2. Skiva halloumin i tärningar och stek dem gyllenbruna. Skiva champinjonerna och strimla purjolöken och stek dem. Salta och peppra.
  3. Tryck ut degen i en pajform, ca 28 cm i diameter och nagga. Förgrädda i 200 grader C i ca 10 minuter. Häll i halloumin, champinjonerna och purjolöken och strö över riven ost. Vispa ihop ägg och mjölk och häll över. Grädda i ca 20 minuter.
  4. Servera med en fräsch sallad!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.