Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halstrad gravlax

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Huvudrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda 0,5 dl salt och 0,5 dl socker, krossa vitpepparkornen och blanda väl. Massera in blandningen på båda sidor av kotletterna, strö över hackad dill.
  2. Grava i rumstemperatur ca 30 min, vänd filéerna, grava 30 min till.
  3. Torka av kotletterna noggrant, annars kan de lätt bli för salta.
  4. Stek i smör på medelhög värme, 2-4 min på varje sida.
  5. Servera med citron och en kall örtsås, se separat recept. Kokt potatis passar bäst till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.