Be att få laxen skinn- och benfri i butiken så går det snabbt och lätt att göra rätten.
Instruktioner
- Skär bort skinnet från laxfilén. Skär den och de rökta laxskivorna i bitar. Kör alltsammans i matberedare tills det är finhackat eller hacka fint med kniv. Blanda med salt, peppar och gräslök. Ställ åt sidan.
- Sås:
Blanda vin, vatten och buljongtärning. Koka ihop tills ca 2 dl återstår. Vispa ner crème fraiche och koka några minuter. Ställ åt sidan.
- Forma 12 puckar av laxröran med händerna. Stek dem 1–2 minuter på var sida i smör.
- Tillbehör:
Koka upp lättsaltat vatten. Ansa grönsakerna. Koka salladslöken och sockerärterna ca 1 minut. Häll av vattnet.
- Koka upp såsen och tillsätt rom och dill. Smaka av om det behövs salt och peppar. Lägg upp grönsaker, sås och laxtartarer på varma tallrikar.
- Servera med pressad potatis eller potatismos.
Publicerat den
22 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar