Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halstrad marulk med pilgrimsmusslor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Marulk kan man ibland få tag i till ganska bra pris. Inte mycket dyrare än färsk lax, och betydligt billigare än torsk om man har tur. Pilgrimsmusslor är väl lite väl lyxigt kanske, men det är så gott! Det brukar man kunna köpa frysta hos fiskhandlaren. Om man inte gillar pilgrimsmusslor, är det väldigt gott med handskalade räkor till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Till såsen: Fräs schalottenlöken i smöret så den blir mjuk. Strö över mjölet och fräs några sekunder. Häll i vinet och rör runt så att mjölet löser sig . Späd med vatten och grädde.
  2. Tillsätt buljongtärningen och låt den lösa upp sig under omrörning. Koka några minuter. Salta och peppra. Tillsätt lite klippt dill innan servering.
  3. Till fisken: Salta och peppra fisken och pensla eventuellt på lite smör. Hetta upp en grillpanna rejält, och halstra fisken tills den blir genomstekt. Om pannan inte är tillräckligt varm, kommer fisken att fastna. Gör likadant med pilgrimsmusslorna.
  4. Är man osäker på om fisken och musslorna är tillräckligt genomstekta, kan man eftersteka i 150°C ugnsvärme 5–10 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • farmoringer 3 maj 2008

    Här kommer en fempoängare för såsen. Hade den till min marinerade marulk. Såsen var Mmmm så god....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.