Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halstrad röding med kantarellpotatis

 
Skriv ut

Rödingrecept som är favorit

Ingredienser

Instruktioner

Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Värm mjölken i en kastrull. Sätt ugnen på 200°C. Häll vattnet av potatisen och låt den ånga av utan lock i 1 minut. Pressa eller krossa potatisen och rör i smör, socker och olivolja. Rör tills smöret har smält och späd med den varma mjölken. Smaka av med salt och vitpeppar. Rensa och skär kantarellerna i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlöken. Stek kantarellerna i smöret. Låt löken steka med på slutet. Salta och peppra. Strimla persiljan och blanda i den och svampfräset i potatispurén. Häll portvin, rödvin och socker i en kastrull och låt koka tills hälften återstår. Red med maizena utrörd i lite vatten. Dela fiskfiléerna i 8 bitar. Pensla olivolja på skinnsidan och stek filéerna i het panna tills de fått fin färg. Stek filéerna klara i ugnen i ca 4 minuter, eller stek dem klara på medelvärme i pannan. Salta och peppra. Fräs spenaten i en kastrull med olivoljan, pressa i vitlöksklyftorna och smaka av med salt och svartpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.