Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halstrad sill med dillsmör och potatisspett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dillsmöret är även en höjdare till strömming.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj sillen under rinnande kallt vatten. Låt ligga över natten i kallt vatten. Lyft upp sillen och torka torr med hushållspapper eller köp urvattnade sillfiléer. Rör smöret med dill och smaka av med salt och peppar.
  2. Trä upp potatisen på rosmarinkvistar (eller grillspett av trä), pensla med olja och lägg på grillen. Halstra sillen på fin glödbädd tills fisken är klar, pröva genom att rycka i ryggfenan - lossnar den lätt är fisken klar. Servera med potatisspett, färska rödbetor och dillsmör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.